خوشه سازی، هوش مصنوعی و استارتاپ ها راهبرد فعالیت های صنایع تهران
_معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان تهران،درباره فعالیت ها و راهبردهای این شرکت برای سال 1403، توضیح داد.
محمدایری در گفتگو اختصاصی با پایگاه خبری عصرتولید با اشاره به شعار سال و توجه به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به عنوان«جهش تولید، مشارکت مردمی»، راهکارهایی که این معاونت در راستای اجرای شعار سال دارد را تشریح و از جمله مهمترین برنامه های امسال شرکت شهرک های صنعتی و صنایع کوچک استان تهران را توجه به مجموعه های استارتاپی ذکر کرد.
ایری، در این گفتگو ابتدا به فلسفه و هدف پیدایش شرکت شهرک های صنعتی ایران در سال ۱۳۶۳ پرداخت و با بیان این که قانون تاسیس شرکت شهرک های صنعتی کشور در ابتدا متاثر از اهمیت تولید ناخالص ملی GDP نگاشته و تهیه شد، به ایجاد تغییر در ماموریت و نام این شرکت که شرکت صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران نام گرفت، اشاره کرد. وی گفت: سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی، متولی صنایع کوچک در کشور و دارای دو بال عمده است؛ یکی ظرفیت را برای استقرار صنایع از طریق تامین زیرساخت های مورد نیاز از قبیل زمین، آب، برق، گاز، تلفن و … برای واحدهای صنعتی که مایل به استقرار و فعالیت در شهرک های صنعتی هستند، مهیا کند و مجوزهای لازم را در اختیار آنان قرار دهد. وبال دیگر حمایت از صنایع کوچک و واحدهای تولیدی است.
وی با بیان اینکه وقتی سرمایه گذار در نقطقه ای برای تاسیس واحد صنعتی سرمایه گذاری می کند و قرارداد منعقد می شود تازه مسئولیت سازمان ما شروع می شود، این که ما زمین و امکانات را ایجاد و سرمایه گذار و صنعتگر را با انعقاد قرارداد جذب کنیم، آن به معنای پایان کار ما نیست، بلکه تازه کار ما شروع می شود.
این مدیر صنعتی افزود: برای این که به هر کیفیتی طرح به واحد صنعتی موفق تبدیل شود، ۲۴ خدمت پیش بینی شده است.
این خدمات شامل موارد مختلف از جمله آموزش مدیران و کارگران واحدهای تولیدی، برگزاری تورهای صنعتی، برگزاری نمایشگاه های صنعتی، توسعه خوشه های صنعتی، شناسایی اولویت های سرمایه گذاری،کمک به رشد صادرات صنایع کوچک در بازارهای منطقه ای و جهانی ، کمک به توسعه کارآفرینی و … می شود و مجموعه اقداماتی است که به وسیله آن می توان در کنار واحد های صنعتی قرار گرفت و در جهت توانمند کردن واحدهای صنعتی حرکت کرد.
وی ابرازکرد: اگر پس از تاسیس در جهت توانمند کردن واحد های صنعتی حرکت کنیم شاید در بیشترموارد واحدهای تولیدی احتیاجی به مجموعه های دولتی نداشته باشند و بتوانند نیاز های خودشان را خود، برطرف کنند.
محمد ایری سپس به موضوع شرکت ها و واحدهای تولیدی دانش بنیان پرداخت و در این باره گفت: موضوعی که به شدت از طرف دولت و شخص وزیر صمت در کانون توجه قرار دارد، موضوع شرکت های دانش بنیان در زیست بوم فناوری است.
اکنون در استان تهران، از مجموع ۶۰۰۰ هزار واحد تولیدی به بهره برداری رسیده، حدود ۸ درصد راکد هستند که شمار آن به ۴۰۰ واحد بالغ می شود. بررسی ما نشان می دهد که ادامه فعالیت این واحد ها در موضوعی که برای آن تاسیس شده اند، اکنون دیگر امکان پذیر نیست یا توجیه اقتصادی ندارد؛ مثلاً در زمانی یک واحد تولیدی CD تولید می کرده که اکنون بازاری برای آن وجود ندارد.
او با بیان اینکه اکنون رویکرد ما در این باره آن است که از ظرفیت شرکت های مدیریت صادرات استفاده کنیم و کانون توجه عارضه یابی را صنعت محور کنیم، افزود: می خواهیم بازارهای صادراتی را شناسایی که متوجه شویم ، آیا این واحد های راکد را می توان متاثر از این ظرفیت ها احیا و به چرخه تولید باز گردانیم یا نه .
ایری گفت: اکنون با پیشرفتی که در عرصه صنعتی وجود دارد و با توجه به پایان انقلاب صنعتی چهارم رسیده ایم و وارد انقلاب صنعتی پنجم می شویم، ضرورت دارد که روی خوشه سازی صنعتی، هوش مصنوعی و رویداد های استارتاپی متمرکز بشویم ، به ویژه رویدادهای استارتاپی با سرمایه کم و بازدهی زیاد ظرفیت دارد که به عنوان حلقه اتصال دانش و علم به تولید عمل کند.
وی تاکید کرد: باید به دنبال تجاری سازی شرکت های دانش بنیان برویم، اگر حمایت های عملی، جدی و واقعی از شرکتهای دانش بنیان شکل بگیرد، این هشت درصد واحد راکد را هم نخواهیم داشت.
ایری هم چنین به تغییر رویکرد و صادرات محور شدن واحدهای تولیدی اشاره و اضافه کرد: قبلاً این طور بود که واحدهای تولیدی برای مازاد تولید خود در خارج از کشور به دنبال مشتری بودند که اکنون باید برعکس شود و واحدهای صنعتی ما صادرات محور باشند و با اهداف صادراتی تولید خود را انجام دهند.
وی این نکته را افزود، که اکنون دنبال توسعه همکاری با اتاق تعاون، اتاق بازرگانی،خانه صنعت و معدن و … به عنوان بازوان اجرایی خود بنحوی که پبگیر برنامه های حمایتی مشترک مان را شناسایی و محل اشتراک حمایت ها، جهت گیری مان را نظام مند و قاعده مند کنیم.
این مدیر صنعتی استان تهران توضیح داد: اگر مابتوانیم این را به طور نظام مند و به صورت کار تیمی انجام بدهیم،نتیجه بسیار خوبی خواهد داشت. مثلاً برنامه های آموزشی را به طور مشترک انجام بدهیم امروز اولویت همه ما تولید و اشتغال پایدار است و هیچ راهی جز ایجاد رشد اقتصادی در کشور و توسعه نداریم اگر این همگرایی و هم صدایی در کشور به وجود آید حتماً اوضاع کشور بهتر خواهد شد.
او هم چنین به همکاری های برقرار شده با این نهادهای غیردولتی اشاره کردو افزود: برای ایجاد هم صدایی میان این مجموعه ها، تفاهم نامه ای با اتاق بازرگانی برقرار کردیم و در قالب آن تفاهم نامه، کارگروهی بین معاونت های اتاق بازرگانی و شرکت شهرک های صنعتی تشکیل که سپس موضوع ها را به طور شهرک محور مورد توجه قرار دهیم.یعنی براساس آن چه در شهرک وجود دارد، مسائل و مشکلات بررسی شود. اولین جلسه از این کارگروه در شهرک صنعتی نصیر آباد برگزار و از شهرک صنعتی بازدید شد.
سپس در جلسه ای با مدیران واحدهای تولیدی، اعضای اتاق بازرگانی و مدیران شرکت شهرک های صنعتی استان تهران تمام مسائل و مشکلات این شهرک احصاء و ثبت شد.
معاون صنایع کوچک شهرک های صنعتی استان تهران در پایان این مصاحبه با ذکر این نکته که مسائل و مشکلات تولید در شهرک های صنعتی در حال بررسی است، توضیح داد: مثلاً سازمان تامین اجتماعی بخشنامه ای قانونی صادر می کند که اگرچه قانونی است، ولی مشکلاتی را برای تولید پدید می آورد.
به گفته وی ، ما محور اول را آسیب شناسی تولید در شهرک های صنعتی و محور دوم بررسی مشکلات به صورت صنعت محور را بررسی نموده ، که در این راستا در شهرک صنعتی شمس آباد به واحد های شیمیایی و پتروشیمی مراجعه و مشکلات آن ها در زمینه تامین مواد اولیه از طریق بورس را ثبت و بررسی قرارگرفته است.
این کار در مورد سایر صنایع نیز ادامه می یابد. و جهت رفع این مشکلات با استفاده از ظرفیت های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور که ظرفیت بسیار خوبی برای بهبود شرابط واحدهای تولید است، قابل انجام است.
وی ابراز عقیده کرد: از طریق این ستاد می توان مشکلات واحدهای تولید را رفع و برای برطرف ساختن آن راه حل ارائه داد و پیشنهاد کرد.
ایری درپایان افزود: چندی پیش از سوی شرکت شهرک های صنعتی و صنایع کوچک استان تهران با موضوع پیش تصفیه خانه و پساب صنعتی رویداد استارتاپی برگزار کردیم، که این رویداد برای ۱۲ تصفیه خانه شهرک های صنعتی تهران قابل استفاده است که تهدید پساب را به فرصت تبدیل کنیم و در این باره ۳۰ پیشنهاد داده شد که از آن میان سه پیشنهاد مورد توجه و ارائه قرار گرفت.
نظر دهید